Πάτρα: Η πόλη που ξέρει να σε χορταίνει. Αυτό το επεισόδιο του Aki’s Food Tour ήταν από εκείνα που τα ζεις με όλες τις αισθήσεις.
Οπως δήλωσε ο Ακης Πετρετζίκης “πήγα στην Πάτρα και γύρισα γεμάτος. Όχι μόνο από φαγητό (αν και, ναι, έφαγα ΠΑΡΑ πολύ), αλλά και από εικόνες, γεύσεις, ιστορίες και ανθρώπους. Γιατί αυτή η πόλη έχει ψυχή!”.
O γνωστός σεφ κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα επισκέφθηκε το Καρναβαλικό Εργαστήρι, έπαιξε μπόουλινγκ και ακόμα: Επισκέφθηκε το ονομαστό και δημοφιλές στέκι του “Ρήγα” για σάντουιτς στην Αγίου Ανδρέου και δοκίμασε λουκουμάδες, πάστες, παραδοσιακά γλυκίσματα ταψιού στον “Μάρκο” της Ζαίμη.
Ηπιε καφέ σε πλαστικό ποτήρι και έφαγε γλυκό στο Δασύλλιο όπου θαύμασε τη μοναδική θέα και μετά βόλταρε στο πράσινο και επιδόθηκε σε εύρεση μανιταριών «τρούφα» από ειδικό σκύλο.
Στη συνέχεια τον είδαμε στο Ουζερί της Αμαλίας στην άνω πόλη για σπιτικούς μεζέδες. Επίσης, πήγε στον Ξυλόφουρνο της Κυρά Βάσως στη Λόντου όπου ψήνουν ψωμί πατροπαράδοτα 365 μέρες το χρόνο απολαμβάνοντας προζύμια αργής ωρίμανσης, γεύστηκε τυρόπιτα και κοτόπιτα στο οικογενειακό κατάστημα «Ο Πλάστης» της Κανακάρη και μαγείρεψε μαζί με την κυρία Νικολίτσα Αντύπα στην ταβερνα «Λαβύρινθος» της Πουκεβίλ.
Στο φινάλε μοίρασε αχνιστά σουβλάκια στην πλατεία Γεωργίου με την ομάδα της «Πλατείας».
Δείτε όλα το επεισόδιο