Κι όμως, υπάρχει τρόπος να φτιάξετε την πιο τέλεια, ζουμερή πορτοκαλόπιτα ψυγείου και μάλιστα χωρίς σιρόπι και ζάχαρη.
Τη συνταγή για την τέλεια πορτοκαλόπιτα βρήκαμε από την food blogger Emily Vagia.
Είναι πεντανόστιμη και ταιριάζει απίστευτα με παγωτό.
Υλικά
1 ολόκληρο πορτοκάλι κομμένο στα 8
1/3 φλ. (80 ml) νερό από το βράσιμο του πορτοκαλιού
225 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
80 γρ. corn flour
2 κ.γ. baking powder
λίγο αλάτι
150 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σας (όχι μέλι ή maple syrup)
Εκτέλεση
Ξεκινήστε βράζοντας για 30 λεπτά το πορτοκάλι σε νερό. Στραγγίστε το και κρατήστε 80 ml από το νερό στην άκρη. Αφήστε το πορτοκάλι σας να κρυώσει.
Ρίξτε το στο μούλτι μαζί με το νερό. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου με το corn flour, το baking powder, το αλάτι και το υποκατάστατο ζάχαρης. Ρίξτε μέσα τον πολτό πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετε σε ταψάκι. Το δικό μου είναι 20×20 εκ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω για 35-40 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλετε από το ταψί και το βάλετε στο ψυγείο.
Tips:
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι αμυγδάλου και θέλετε να το αντικαταστήσετε με κανονικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις τότε θα πρέπει να κάνετε τις εξής αλλαγές στη συνταγή:
Αντί για 2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου βάζετε 1 φλ. (120 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Στο στάδιο που χτυπάτε το βρασμένο πορτοκάλι με το νερό προσθέτετε και 1/2 φλ. (125 ml) ελαιόλαδο και τα χτυπάτε όλα μαζί.