«Μάτζικ 2023» είναι ο τίτλος της πολυεπίπεδης εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων για την Εκπαίδευση, Επαγγελματική Κατάρτιση και Αποκατάσταση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΜΑΧΗΤΕΣ» που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 24 Μαϊου στις 18.30 στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων και της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
ΜΑΤΖΙΚ σημαίνει γιορτή, χαρά…είναι επικοινωνία αλλά και ευκαιρία για δημιουργία νέων σχέσεων για όλους μας. ΜΑΤΖΙΚ είναι αγάπη…
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές:
«Φτάσε όπου δε μπορείς»… Λέξεις σε σύνθεση του Νίκου Καζαντζάκη.
Μπορείς να φτάσεις παντού ακόμα κι εκεί που δε πάει ο νους σου!
Όποτε κι όπως το αποφασίσεις… Γρήγορα ή αργά.
Με χιλιόμετρα, σκέψεις ή συναισθήματα…
Όπως η αγάπη…
Το βασικό συναίσθημα που αποτελείται από μια σύνθεση πολλών πρωτογενών συναισθημάτων.
Αυτή είναι η αγάπη!
Αποτυπώνεται από πρόσωπο, κρυφή δε μένει.
Η αγάπη έχει μεγάλη διάρκεια. Δίνει θάρρος. Είναι για όλους.
Η αγάπη είναι τέχνη!
Την εκδήλωση θα ανοίξει και θα μας «παρασύρει μουσικά» στις 19.00 η ομάδα κρουστών των Μαχητών με την ευγενή στήριξη, καθοδήγηση και διεύθυνση του Νίκου Φορλίδα. Το «ταξίδι» θα συνεχιστεί στις 19.30 με τη χορωδία του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών «Ηχοχρώματα» υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού μουσικής Δήμητρας Πίτσιου. Έπεται στις 20.00 μουσικοχορευτικό δρώμενο με τίτλο «Φτάσε Όπου δε Μπορείς», παραγωγή της κυρίας Μαριμίλλης Ασημακοπούλου και του M.A. School of Performing Arts με την σύμπραξη του «Ναυτίλου», Κέντρου Προσχολικής Αγωγής – Νηπιαγωγείου της Ελένης Χριστοπούλου και των «Μαχητών». Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με το συγκρότημα Above Suspicion στις 21.00 και την Ελεύθερη Ορχήστρα σε διεύθυνση του Δημήτρη Τζαβάρα στις 21.45.
Καθ’ όλη την διάρκεια της γιορτής θα λειτουργεί bazaar χειροποίητων δημιουργιών των νέων μας από τα εργαστήρια κεραμικής και εικαστικών του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερησίας Φροντίδας ΚΔ-ΗΦ.
Με την εκδήλωση αυτή οι «Μαχητές» θέλουν να αναδείξουν το βίωμα και την θέση τους, ότι μέσα από κοινά σημεία αναφοράς όπως η τέχνη, ο χορός και η μουσική, μπορούμε όλοι, μικροί μεγάλοι, άτομα με ή χωρίς αναπηρία, να εξοικειωθούμε, να συνυπάρξουμε και να αποδεχθούμε την εικόνα και την καθημερινότητα της νοητικής αναπηρίας και να συντελέσουμε και εμείς µε το έργο µας στην ενίσχυση της ψυχικής ευεξίας των νέων μας και στην καταπολέμηση της περιθωριοποίησης και των προκαταλήψεων.