Θλίψη σκόρπισε η είδηση θανάτου του ομότιμου καθηγητή Εμπορικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Βασίλη Αντωνόπουλου.
Την είδηση έκανε γνωστή ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτσοχήνας, που όπως επισήμανε άφησε «ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές το πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό του έργο. Στον αείμνηστο καθηγητή οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύτιμη καθοδήγησή του, καθώς υπήρξε ο επιβλέπων της διδακτορικής μου διατριβής με θέμα την προστασία του Κοινοτικού Σήματος. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του»
Ο Καθηγητής Βασίλειος Αντωνόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο της Αχαϊας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε με άριστα και στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Μονάχου και στο Max Plank Institut με αντικείμενο τη Βιομηχανική & Πνευματική Ιδιοκτησία. Αναγορεύθηκε διδάκτορας στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1981, με θέμα διδακτορικής διατριβής «Άδεια καταθέσεως ή χρήσεως σήματος» και βαθμό άριστα.
Ακολούθησε η εκλογή του στη θέση του Λέκτορα στον τομέα του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ίδιας Σχολής και η εξέλιξή του σε όλες τις βαθμίδες ΔΕΠ, φτάνοντας στον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή. Στα πλαίσια της καθηγητικής του ιδιότητας, δίδαξε κυρίως, δίκαιο εταιριών, δίκαιο πνευματικής & βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δίκαιο ανταγωνισμού, δίκαιο ηλεκτρονικού εμπορίου και πτωχευτικό δίκαιο. Διετέλεσε Διευθυντής του τομέα Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ανωτέρω Σχολής, καθώς, και Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δικαστών από ιδρύσεώς της.
Η συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνει δέκα μονογραφίες και ογδόντα περίπου δημοσιεύματα σε θέματα, κυρίως, εμπορικού δικαίου.
Εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1973 και στο παρελθόν υπήρξε, επίσης, ιδρυτικό μέλος και εταίρος μίας από τις πρώτες δικηγορικές εταιρίες της Θεσσαλονίκης