Αν δίναμε σε κάποιο τρόφιμο το βραβείο της καλύτερης τροφής για το 2025, το συγκεκριμένο τυρί σίγουρα θα το κέρδιζε, μιας και έχει κατακτήσει με σαρωτικό τρόπο το TikTok.
Όλη η πλατφόρμα έχει κατακλυστεί από συνταγές που το έχουν πρωταγωνιστή, από γλυκοπατάτες με κιμά και αβοκάντο μέχρι πρωτότυπα bowls που ενσωματώνουν αυτό το τυρί με μέλι και μυρωδικά.
Κι ενώ το cottage cheese ήταν για χρόνια ένα προϊόν που φαινόταν να παραμένει στο περιθώριο του ψυγείου μας, τώρα δείχνει να έχει γίνει το απόλυτο food trend. Αλλά τι το κάνει τόσο δημοφιλές και, κυρίως, γιατί οι διατροφολόγοι το αποθεώνουν;
1. Υψηλή πρωτεΐνη, λίγες θερμίδες
Το cottage cheese είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και φτωχό σε θερμίδες, κάτι που το καθιστά ιδανικό για όσους προσπαθούν να διατηρήσουν ή να χάσουν βάρος χωρίς να πεινούν. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Solaine Douglas και όσα λέει στο bodyandsoul.com, “ένα φλιτζάνι cottage cheese περιέχει περίπου 28 γρ. πρωτεΐνης και μόνο 163 θερμίδες”. Αυτό το κάνει ιδανικό για άτομα που θέλουν να ενισχύσουν τη διατροφή τους με περισσότερη πρωτεΐνη, χωρίς να προσθέσουν περιττές θερμίδες.
2. Πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών
Δεν είναι μόνο η πρωτεΐνη που το κάνει τόσο ξεχωριστό. Το cottage cheese είναι πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σελήνιο, στοιχεία που βοηθούν στην ενίσχυση της ενέργειας, στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού και στην υγεία των οστών. Αυτά τα μικροθρεπτικά συστατικά βοηθούν επίσης στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από άλλες τροφές.
3. Εύκολο και ευέλικτο στη διατροφή
Το cottage cheese είναι απίστευτα ευέλικτο. Μπορείς να το προσθέσεις σε πάρα πολλές συνταγές, είτε γλυκές είτε αλμυρές, και να το συνδυάσεις με άλλες τροφές για να φτιάξεις πιάτα με υψηλή θρεπτική αξία. Η Solaine Douglas προτείνει να το βάζεις σε ντιπς, όπως γουακαμόλε, ή να το αναμειγνύεις με μακαρονάδες και αυγά για ένα γρήγορο, υγιεινό γεύμα.