Πίσω από τα ευμεγέθη γυαλιά με τον μαύρο κοκάλινο σκελετό, τα κοριτσίστικα όνειρα που έβλεπε η Klavdia της φετινής Eurovision 2025, ήταν από πάντα «ντυμένα» με ήχους που κληρονόμησε από το ποντιακό της DNA.
Χρόνια και χρόνια αργότερα, η Klavdia, το λεπτεπίλεπτο πλάσμα με τα ίδια μυωπικά γυαλια, θα συμμετείχε στη Eurovision και θα ζούσε μία από τις ανέλπιστες– για το μικρό κοριτσάκι– καλλιτεχνικές φαντασιώσεις: Να εκπροσωπεί τη χώρα της, σε έναν προβεβλημένο μουσικό διαγωνισμό, έχοντας την Ευρώπη στα πόδια της.
Πατώντας pause στο 2025 και στον χθεσινό (17.05.2025) θρίαμβο της 6ης θέσης-στον μεγάλο τελικό της Eurovision στη Βασιλεία της Ελβετίας-, το ημερολόγιο ταξιδεύει στο 2017, τότε που η Κλαυδία Παπαδοπούλου ανέβαινε με εφηβικό θράσος στη σκηνή του «Ελλάδα έχεις ταλέντο».
Η 15χρονη τραγουδίστρια, με «άγουρο» στιλ και με μαύρα μακριά μαλλιά, πήρε στα χέρια της το μικρόφωνο και με σπινθήρες στο βλέμμα, ερμήνευσε στις auditions, το «Billie Jean» του Μάικλ Τζάκσον.
Οι κριτές – Μαρία Μπακοδήμου, Γιώργος Καπουτζίδης και Σάκης Τανιμανίδης – έμειναν άφωνοι να κοιτούν το ταλέντο που ξεχείλιζε από εκείνο το κορίτσι στην παρθενική του εμφάνιση on camera.
Η ίδια, ερμήνευσε με την ίδια ευκολία και την κρυστάλλινη φωνή της, ένα ακόμη «διαμάντι»: το «Feeling Good» της Νίνα Σιμόν, το οποίο της χάρισε το πολυπόθητο εισιτήριο, με τρία «ναι», για την επόμενη φάση.

Η Κλαυδία στην παρθενική της εμφάνιση μπροστά στην κάμερα, στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», σε ηλικια 15 ετων
Η voice στο «The Voice»
Το κορίτσι από τον Ασπρόπυργο, είπε το «ναι» και στο έτερο talent show, το «The Voice» εκεί όπου η υπέρλαμπρη Έλενα Παπαρίζου την έβαλε κάτω από την καλλιτεχνική της φτερούγα και με το κοουτσάρισμά της την έστειλε στον τελικό. Ποιος να το περίμενε ότι η νικήτρια της Eurovision του 2005, θα συναντούσε την εκπρόσωπο του 2025…
Δείτε την Κλαυδία να ερμηνεύει το «It’s a Man’s World» στον τελικό του «The Voice of Greece»:
Από το Voice δεν έφυγε νικήτρια, πήρε όμως πάμπολλα εύσημα, κέρδισε εμπειρία και θαυμαστές.
Ένας από αυτούς, και ο Διονύσης Σαββόπουλος:
«Ονομάζω τον Διονύση Σαββόπουλο σχολείο. Όποια εμπειρία είχα με τον άνθρωπο αυτόν, ήταν μάθημα. Αυτός είναι το σχολείο. Οι εμπειρίες μου μαζί του ήταν μαθήματα. Κυριολεκτικά. Ήμουν και πολύ μικρή τότε, ήμουν 17 όταν συνεργάστηκα με τον κύριο Διονύση. Με προσέγγισε ένα καλοκαίρι η manager του για το Woodstock που έκανε το 2019. Δέχθηκα μετά χαράς και τον ρώτησα πώς με βρήκε και με προσέγγισε. Εκείνη την εποχή, είχαν περάσει και κάποιοι μήνες από τη συμμετοχή μου στο The Voice», δήλωνε η Κλαυδία το 2023 στο Ladylike.

Η Κλαυδία πλαισιώνει τον Διονύση Σαββόπουλο (με το κόκκινο top) στο live του μεγάλου ερμηνευτή στο Μέγαρο Μουσικης, το 2020 / Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Το πρώτο της single με τίτλο «Lonely Heart» έγινε Νο1 στη λίστα Shazam Discovery, και ακολούθησε το «Χαράματα» που έγινε δυο φορές πλατινένιο και το πρώτο της EP με τίτλο το όνομά της, «KLAVDIA».
Το next big thing στην ελληνική δισκογραφίας, είναι και ιδιαίτερα popular στα social media- και δη στο TikTok που το παίζει στα δάχτυλα.
Για τις ανάγκες της Eurovision, η Κλαυδία ηχογράφησε με την συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, δύο παλαιότερες κλασσικές συμμετοχές της Eurovision, για την προώθηση της συμμετοχής μας στο εξωτερικό.
Η 22χρονη ερμηνεύτρια, εκτόξευσε με την θεσπέσια φωνή της, το «Mon amour» του Slimane στα ύψη:
Η «Αστερομάτα» ταξίδεψε χθες στην Ευρώπη, ένα κομμάτι που έχουν βάλει στις καρδιές τους οι Έλληνες όλης της γης. Η ίδια θα πει στην ΕΡΤ και στο «Πρωίαν σε είδον»:
«Γενικά είχαμε στο μυαλό μας ανέκαθεν να φτιάξουμε ένα κομμάτι, με το οποίο να μπορώ να ταυτιστώ εγώ, το οποίο θα με συνδέει και με κάποιον τρόπο και κάπως έτσι ήρθε η έμπνευση. Το τραγούδι μιλάει για ξεριζωμό και προσφυγιά.
Η χώρα μας είναι μια χώρα που έχει βιώσει αυτά τα συναισθήματα. Από την ιστορία των παππούδων μας και το βλέπουμε και σήμερα σε αυτούς που έρχονται στη χώρα μας για μια καλύτερη ζωή. Εμένα η οικογένειά μου είναι ποντιακής καταγωγής, είναι πρόσφυγες και έτσι συνδέομαι με το κομμάτι.
Η γιαγιά μου, η γιαγιά Κλαυδία, μού έχει πει ιστορίες, μου έχει πει για την οικογένειά της, πώς έφυγαν τότε με τον ξεριζωμό και πήγαν στη Σοβιετική Ένωση, οι γονείς μου γεννήθηκαν εκεί, μεγάλωσαν εκεί μέχρι μια ηλικία και επέστρεψαν στην Ελλάδα το ’91 και ξεκίνησαν εδώ μια καινούργια ζωή».